De laatste maanden zijn er op de markt een hoop nieuwe 4 seizoensbanden verschenen. Inderdaad, gedurende vele jaren  hadden enkel Vredestein en Goodyear-Dunlop een aanbod in 4 seizoensbanden. Vandaag de dag hebben de groepen Continental, Michelin,  Bridgestone en Pirelli eveneens een gamma 4 seizoensbanden. 
 
Voor welke gebruiker is dit type band bedoeld ?
 
Vanuit technisch standpunt zijn er nu 3 produktfamilies:
De zomerbanden die performant zijn in de zomer, maar in de winter hebben deze minder motriciteit,  een langere remweg en een mindere wegligging in de bochten.
De winterbanden die performant zijn in de winter, maar in de zomer hebben deze een langere remweg en een lager kilometerrendement.
De 4 seizoensbanden die eigelijk winterbanden zijn met minder lamellen en vervaardigd met minder silicium. Deze banden bieden zowel ‘s zomers als ‘s winters een goed compromis op vlak van veiligheid en mobiliteit.
 
 
In België, rijdt 65% van de particulieren zomer en winter met zomerbanden en ze zijn niet altijd bereid te investeren in een tweede set banden en de 2 bijgaande jaarlijkse wissels. 35% van de automobilisten wenst, voor veiligheids- en/of mobiliteitsredenen, zich zo goed mogelijk uit te rusten in elk seizoen en investeert dus in een set winterbanden.
Vanzelfsprekend bieden de 4 seizoensbanden een betere motriciteit en meer veiligheid in de winter. Een goed compromis !
 
Voor de beroepschauffeurs, die normaal vele kilometers afleggen, raadt Q Team voor dezelfde redenen van mobiliteit en veiligheid een set zomerbanden voor de zomer en een set winterbanden voor de winter aan.
Opgepast, de 4 seizoensbanden worden enkel vervaardigd voor kleine en middelgrote wagens.