winterbanden

Winterbanden voor meer grip en beter remvermogen

Elk jaar vriest het. En elk jaar valt er sneeuw in ons land. Gevolg? Uw auto krijgt het lastig. Want uw standaardbanden verliezen hun grip en hun remvermogen als het kouder wordt dan 7 graden en dat is om problemen vragen. Winterbanden zijn daarom geen overbodige luxe. Trekt u naar ’s winters naar de bergen? Let dan goed op want winterbanden zijn dan vaak verplicht.

 

Winterbanden voor comfortabel rijden bij vriesweer en sneeuw

Winterbanden garanderen dat uw auto ook ’s winters dezelfde prestaties levert. Ze hebben een hoog silicumgehalte in het rubber, en asymmetrische (of directionele) gelamelliseerde loopvlakken. Die houden uw auto ook in koude temperaturen netjes op de weg. Wie van plan is om te gaan skiën, mag zelfs niet twijfelen: winterbanden verhogen uw veiligheid aanzienlijk en zijn in vele wintersport-landen daarom zelfs wettelijk verplicht.

 

Winterbanden kosten niets meer

Neen, uw vier winterbanden zijn niet gratis. Maar zolang u ze gebruikt, rusten uw zomerbanden uit. En dus gebruikt u die veel langer. Anders gezegd: als u winterbanden gebruikt tijdens de koude maanden, hebt u zeker vier jaar lang geen nieuwe bandenset nodig (bij een gemiddelde van 15.000km per jaar)

Q Team adviseert u in het bepalen van de ideale winterbanden van uw voertuig. Als bandenspecialist wisselen we uw zomer- en winterbanden in een mum van tijd om. U wilt de mogelijkheden en de prijs van winterbanden ontdekken? 

Maak meteen een afspraak met onze specialisten >