Q Team is dé bandenspecialist van België. Met ongeveer honderd garages, verspreid over het hele land, hebt u altijd een bandencentrale vlakbij. We doen trouwens méér dan uw banden herstellen. We denken ook graag met u mee over het onderhoud van uw vloot bedrijfswagens. En u kunt ons ook gewoon opbellen voor het onderhoud van uw personenwagen.

Ontdek onze filosofie >

Lees ons verhaal >

Bekijk de nieuwsberichten >

Q Team ontstond in 2002 na de fusie van ‘VP Pneus’ en ‘Lambrecht Nummer 1 in banden’, twee familiebedrijven sinds dertig jaar actief op de Belgische markt. Bezitten elk een dertigtal verkooppunten en delen dezelfde commerciële filosofie.

  • Feilloze service bieden aan klanten.
  • Specialisatie in vrachtwagenbanden.
  • Actief in alle marktsegmenten: particulieren, fleet, garagehouders, leasing.
  • Aandeelhouders die dagelijks aan het werk zijn in het bedrijf.

 

De doelstellingen van de fusie waren glashelder: alle troeven samenvoegen om Q Team’s positie op nationaal niveau te versterken en uit te groeien tot dé erkende en vertrouwde partner op internationaal niveau.

Concreet is de strategie van Q Team gebaseerd op:

  • Het waarborgen van een volledige nationale dekking aan onze klanten.
  • Het uitbouwen van een sterke merkaanwezigheid.
  • Het uitbreiden van ons product- en dienstenaanbod naar particulieren met een snelservice voor personenwagens (remmen, schokdempers, oliewissels…).

 

In april 2003 nam Q Team het toenmalige failliete Speedy over en heropende 9 van de 32 servicepunten met behoud van de naam Speedy. Deze overname sloot volledig aan bij de strategie van Q Team: uitbouw van de nationale dekking en een gediversifieerd aanbod van producten en diensten in snelservice. 

In januari 2004 besliste de familie Vandeckerkhove, goed voor een netwerk van 16 bandencentrales, om Q Team te vervoegen. Deze 16 vestigingen vormen een perfecte aanvulling voor de nationale dekking van Q Team. Bovendien deelt ‘VDK’ exact dezelfde waarden als ‘VP Pneus’ en ‘Lambrecht Nummer 1 in banden’.

Eveneens in 2004 rondde Q Team de akkoorden af voor de overname van 2 CRP-bandencentrales in Rumillies en Ronse.

Vandaag is Q Team een netwerk van onafhankelijke bandenspecialisten met 97 service- en verkooppunten.