Ons verhaal  

2002

Alles begint met de strategische alliantie van twee familiebedrijven: VP Banden en Lambrecht Nummer 1. Beide zijn ze ruim dertig jaar actief, en tellen ze meer dan dertig verkooppunten. Ze delen ook dezelfde aanpak: een feilloze service voor wagens van alle klassen met speciale diensten voor vrachtwagens. De strategische alliantie is logisch en heeft maar één groot doel: de positie van de groep versterken en uitgroeien tot dé erkende en vertrouwde partner op nationaal niveau.

2003

Q Team neemt Speedy over en heropent 9 servicepunten. De naam Speedy blijft bestaan.

2004

Q Team sluit een deal met de familie Vandeckerkhove voor een samenwerkening. Vandeckerkhove voegt zijn 16 verkooppunten toe aan het bestaande netwerk. Ook de twee CRP-bandencentrales komen bij ons netwerk.

2007

Q Team zet de uitbreidingen van haar netwerk voort en ze treft een overeenkomst met Vulco voor de overname van twee verkoopspunten in Wallonië; Erpent (Namen) en  Grâce-Hollogne (Luik). De locatie in Erpent is geheel gewijd aan vrachtwagens, terwijl de locatie in Grâce-Hollogne gunstig gelegen is op het industrieterrein tegenover de autokeuring. De dienstverlening aldaar is onder andere: autobanden, zware truck, landbouw, industrie- en werktuigbouw.

2008

Een nieuwe vestiging in Turnhout wordt geopend. Hier wordt het hele scala aan producten en diensten beschikbaar gesteld aan de klant.

2010

In Bierset wordt een nieuwe vestiging geopend. Deze vestiging voor banden van auto's, bestelwagens en 4x4's, is ideaal gelegen bij de ingang van Luik Logistics in de buurt van de luchthaven en de eerste beveiligde parkeerplaats voor vrachtwagens in België: VP Park.