Maak uw wagen uniek met aluminium of stalen velgen

Met lichtmetalen velgen maakt u uw wagen persoonlijk en anders dan alle andere. Bij Q Team bieden we u een ruime selectie aan aluminium of stalen velgen. Overweegt u om velgen te kopen? Dan kan u bij terecht voor gratis advies en een ruim gamma! 

Lichtmetalen velgen: meer dan het uiterlijk

Lichtmetalen velgen of ook wel sportvelgen genoemd, geven een moderne of sportieve look aan uw auto. Het zijn dan ook erg populaire accessoires voor autoliefhebbers. Niet alleen hebben aluminium velgen een impact op het uiterlijk van de wagen, ze hebben ook invloed op de kwaliteit van het rijden. 

Aluminium velgen zijn een stuk lichter dan stalen velgen daardoor verbeteren de prestaties van uw auto en wordt het brandstofverbruik verminderd. Door de vorm en samenstelling voeren ze warme lucht beter af bij het remmen zodat het remsysteem niet overbelast geraakt.  

Lichtmetalen velgen hebben precieze technische eigenschappen (zoals asafstand, asverzetting) die moeten beantwoorden aan de normen van uw voertuig. Anders geraakt u met uw lichtmetalen velgen nooit door de keuring. Onze experts helpen u graag bij de keuze van de perfecte velgen voor uw auto.

Stalen velgen: nuttig voor winterbanden

Stalen velgen zijn zwaarder en robuuster, maar ze hebben ook sterke troeven. Stalen velgen zijn uitermate geschikt bij gebruik van winterbanden. Ze zijn goedkoper dan aluminium velgen en dus geschikt voor de  koude maanden. Stalen velgen ondervinden trouwens geen hinder van strooizout.  Winterbanden kunnen heel eenvoudig op stalen velgen worden gemonteerd zodat ze veilig worden bewaard. 

Bekijk hieronder ons ruime aanbod stalen en metalen velgen:

Alu velgen
Stalen velgen