Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Persbericht 

Antwerpen, 6 december 2023 

QTeam zet de benchmark voor duurzaamheid in bandensector 

QTeam heeft dit jaar hard gewerkt aan een generiek niveau op gebied van duurzaamheid bij alle sites. Zij zetten hiermee tevens de norm voor duurzaamheid in de bandensector. 

Duurzaamheid is evident, dat zal niemand ontgaan zijn. Bedrijven die duurzaamheid niet serieus nemen hebben op de lange termijn geen bestaansrecht meer, aldus Frank Lambrecht, CO-CEO van QTeam. 

“Als QTeam hebben wij duurzaamheid altijd al serieus genomen. Wil je blijvend kunnen concurreren dan moet je alert zijn op je energieverbruik, je afval beperken en zuinig zijn op je medewerkers. Daarnaast zijn er toenemend wettelijke en maatschappelijke eisen op gebied van duurzaamheid waar je als onderneming aan moet voldoen. Maar ook opdrachtgevers en consumenten hebben zo hun eisen op dit gebied” aldus Frank Lambrecht. 

“Wij denken dat hier de kracht van ons programma Duurzaam Repareren ligt; zegt Harry Filon van Duurzaam Repareren. Ons programma bevat alle wettelijke en maatschappelijke eisen. Wat we feitelijk doen is al deze eisen tegen de bedrijfsvoering houden en discompliance samen met de ondernemer op lossen. 

Begin dit jaar heeft QTeam in alle vestiging dit proces opgestart. Inmiddels zijn alle bandencentrales gecertificeerd. “De meeste sites bleken al zeer duurzaam ingericht, zodat we meestal alleen de laatste ‘puntjes op de i hoefden te zetten’. Soms was er wat meer werk aan de winkel, maar ook dat hadden wij samen met QTeam binnen enkele maanden opgelost,” aldus Filon. 


QTeam 

QTeam is met meer dan 100 service centers altijd vlakbij. De strakke interne procedures garanderen dat u overal dezelfde hartelijke en professionele service krijgt. 

We kiezen resoluut voor meerwaarde. Bij elke verkoop, herstelling of onderhoudsbeurt vragen we ons af waar we het grootste verschil kunnen maken. En doen we dat ook. 

Al onze automonteurs, technici en bandenspecialisten volgen permanent opleidingen om mee te zijn met de laatste trends en ontwikkelingen. 

QTeam stond aan de wieg van Recytyre, een vzw die gebruikte banden verzamelt en verwerkt. Zo houden we rubber uit het milieu. 

Duurzaam Repareren 

Duurzaam Repareren is, met meer dan 4.000 aangesloten bedrijven, het grootste duurzaamheidsprogramma in de BeNeLux. Het programma is gebaseerd op Environment, Social & Governance (ESG) en is compatible aan de EU Sustainability Reporting Standard. Het lastenboek wordt beheerd door het College waarin naast de sectoren alle grote leasemaatschappijen en verzekeraars zitting hebben.