Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Wat zijn zomerbanden? 

 

Tot de volgende, Koning Winter! Spontaan verbannen we onze dikke truien naar zolder en sjouwen we met vrolijke, luchtige T-shirts. Ook onze wagen krijgt een totale make-over. Het is te zeggen, een grondige wasbeurt en een nieuw stel zomerbanden. En dat allemaal om de stralende lentezon te verwelkomen. 

Niet helemaal mee met het gedeelte over de zomerbanden? Geen nood, wij geven tekst en uitleg. Wat zijn zomerbanden? Welke voordelen zijn eraan verbonden? En wat als u twijfelt tussen zomer- en vierseizoenenbanden? Aan het einde van dit blogartikel kunt u er perfect over meepraten.

Wanneer wisselt u best naar zomerbanden?

Zomerbanden zijn speciaal ontworpen voor weersomstandigheden tussen de lente en de herfst. Denk maar aan pittige regenbuien en broeierige temperaturen. Idealiter wisselt u naar zomerbanden in maart of april, zodra het kwik opklimt naar 7°C of meer. Prik dus alvast een datum in uw agenda.

Wat zijn de voordelen van zomerbanden?

In de zomer krijgt uw wagen het hard te verduren en met voorsprong uw banden. Experts hebben daarom zomerbanden in het leven geroepen. Oftewel aangepaste banden die optimaal presteren in de zomer. Ze laten winter- of vierseizoenenbanden ver achter zich en bieden tal van voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.

Betere grip

Het eerst voordeel van zomerbanden is niet de minste. Door de speciale rubbersamenstelling zorgen ze voor een goede wendbaarheid en betere grip bij zachte temperaturen. En dat zowel op een droog als nat wegdek. Zomerbanden vergroten niet enkel het rijcomfort maar verkorten ook de remafstand. Zo gaat u altijd en overal veilig de baan op.  

Minder slijtage

Bovendien zijn zomerbanden ook duurzaam en voordelig. De lagere rolweerstanden leiden tot minder slijtage en dat vertaalt zich naar een zuiniger brandstofverbruik. Daarnaast slinkt ook het lawaainiveau zienderogen. En dat is dan weer mooi meegenomen voor uw omgeving.

Zomerbanden of all seasonbanden?

Twijfelt u nog tussen zomerbanden of all seasonbanden? Als u gaat voor de zogenaamde vierseizoenenbanden dan kiest u voor de gulden middenweg. Ze combineren namelijk de eigenschappen van zowel zomer- als winterbanden. Ons uitgebreid advies kunt u lezen in dit artikel.

Tijd voor actie!

Klaar om nieuwe zomerbanden te shoppen? Of zit u nog met enkele prangende vragen over vierseizoenenbanden? Kom gerust eens langs bij uw dichtstbijzijnde Q Team bandencentrale. Onze experts helpen u graag op weg. Tot ziens!

 

Maak een afspraak