Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Q Team gecertificeerd als duurzame bandencentrale

Frank Lambrecht mocht onlangs, het certificaat ontvangen van Harry Filon voorzitter van het label Duurzaam Repareren Nederland. Q Team - Berchem is hiermee de eerste bandencentrale in België die op duurzaamheid getoetst en gecertificeerd is.

Q Team is een landelijke keten van 97 bandencentrales, hiervan is nu de vestiging in Berchem als eerste bandencentrale in België gecertificeerd. Frank Lambrecht licht toe: “Duurzaamheid is bij Q Team een vast onderwerp van de strategie. We kiezen resoluut voor meerwaarde voor de klant. Al onze monteurs volgen permanent opleidingen. We hebben een landelijke dekking met daarbij uiteraard ook oog voor het milieu: correcte afvalverwerking via gecertificeerde bedrijven, warmwaterpompen, zonnepanelen, ledverlichting, enzovoort. Al deze zaken dragen bij aan een duurzame relatie met onze klanten. We stellen vast dat in tenders van leasingmaatschappijen ook steeds meer het accent wordt gelegd op duurzaamheid. Maar we vinden het ook gewoon onze plicht om bij te dragen aan een betere en schonere leefomgeving en nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus”.

Bij het label Duurzaam Repareren zijn de verzekeraars vertegenwoordigd door KBC-verzekeringen, Ethias, Baloise en Generali en hebben de leasemaatschappijen Athlon, Alphabet, ALD-Automotive en KBC-lease eveneens zitting in het College. De consument wordt vertegenwoordigd door VAB en Touring en de overheid door de OVAM. “Duurzaam Repareren is een label van de klanten en opdrachtgevers van het autobedrijf en de carrosseriehersteller,” aldus Kathy Batsleer, Sales verantwoordelijke van de organisatie.

Erik Swerts, voorzitter van het College van Deskundigen België: ”In België zijn we gestart met de carrosserieherstellers en glasschade herstellers. Maar in navolging van Nederland, waar 430 bandencentrales inmiddels gecertificeerd zijn, zijn opdrachtgevers zoals leasemaatschappijen op zoek naar bedrijven die duurzaam werken. Wij hopen dan ook dat we snel een landelijke dekking hebben van gecertificeerde bedrijven, ook op gebied van banden. Q Team geeft hierbij alvast het goede voorbeeld.”