Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Q Team, uw bandenexpert

Q Team is uw bandenexpert. Met meer dan 90 service centers in gans België zijn we steeds in de buurt. We doen trouwens méér dan uw banden herstellen. We denken ook graag met u mee over het onderhoud uw auto.  

Ook voor professionele leasing- en fleetklanten bieden we tal van oplossingen. 


 

De vier zekerheden van Q Team

Kwaliteit
We kiezen resoluut voor meerwaarde. Bij elke verkoop, herstelling of onderhoudsbeurt vragen we ons af waar we het grootste verschil kunnen maken. En doen we dat ook.
 

Professionele aanpak
Al onze automonteurs, technici en bandenspecialisten volgen permanent opleidingen om mee te zijn met de laatste trends en ontwikkelingen.

Bereikbaarheid
Met meer dan 90 service centers zijn we altijd vlakbij. En onze strakke interne procedures garanderen dat u overal dezelfde hartelijke en professionele service krijgt.

Aandacht voor het milieu
Q Team stond aan de wieg van Recytyre, een vzw die gebruikte banden verzamelt en verwerkt. Zo houden we rubber uit het milieu.

 


 

Geschiedenis

Q Team ontstond in 2002 na de fusie van ‘VP Pneus’ en ‘Lambrecht Nummer 1 in banden’, twee familiebedrijven sinds dertig jaar actief op de Belgische markt. Bezitten elk een dertigtal verkooppunten en delen dezelfde commerciële filosofie.

  • Feilloze service bieden aan klanten.
  • Specialisatie in vrachtwagenbanden.
  • Actief in alle marktsegmenten: particulieren, fleet, garagehouders en leasing.
  • Aandeelhouders die dagelijks aan het werk zijn in het bedrijf.

De doelstellingen van de fusie waren glashelder: alle troeven samenvoegen om Q Team’s positie op nationaal niveau te versterken en uit te groeien tot uw erkende en vertrouwde partner op internationaal niveau.

Concreet is de strategie van Q Team gebaseerd op:

  • Het waarborgen van een volledige nationale dekking aan onze klanten.
  • Het uitbouwen van een sterke merkaanwezigheid.
  • Het uitbreiden van ons product- en dienstenaanbod naar particulieren met een snelservice voor personenwagens. 

In april 2003 nam Q Team het toenmalige failliete Speedy over en heropende 9 van de 32 servicepunten met behoud van de naam Speedy. Deze overname sloot volledig aan bij de strategie van Q Team: uitbouw van de nationale dekking en een gediversifieerd aanbod van producten en diensten in snelservice. 

In januari 2004 besliste de familie Vandekerckhove, toen goed voor een netwerk van 16 bandencentrales, om Q Team te vervoegen. Momenteel vormen de 23 vestigingen een perfecte aanvulling voor de nationale dekking van Q Team. Bovendien deelt ‘VDK’ exact dezelfde waarden als ‘VP Pneus’ en ‘Lambrecht Nummer 1 in banden’.

Eveneens in 2004 rondde Q Team de akkoorden af voor de overname van 2 CRP-bandencentrales in Rumillies en Ronse.

Vandaag is Q Team een netwerk van onafhankelijke bandenspecialisten met meer dan 90 service centers.