Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30
De voordelen van autobanden voor elektrische wagens

De voordelen van autobanden voor elektrische wagens

Opvallend, onopvallend. Al dan niet in een futuristisch jasje. Voor wie er nog aan twijfelt, de elektrische wagen baant zich geruisloos een weg naar onze Belgische contreien.

Na enkele kinderziektes lijkt deze milieuvriendelijke auto een echte chauffeurslieveling in wording. Met een stijgend rijbereik en toegankelijkheid aan laadpalen houdt niets ons nog tegen om er voluit voor te gaan. Hoog tijd dus om de banden van zo’n elektrische voertuig (EV) eens onder de loep te nemen. Want die wijken wel degelijk af van de standaard autobanden. In dit artikel bespreken we de drie grote verschillen.

Lees meer
Wat zijn de oorzaken van een klapband?

Wat zijn de oorzaken van een klapband?

Dé nachtmerrie van elke chauffeur? Je raadt het al, een klapband. Je zal maar eens stevig het gaspedaal induwen op de autosnelweg tot je opeens een luide knal hoort … Dan weet je meteen hoe laat het is. En nee, je bent nog lang niet thuis.

Wil je liever geen gevaarlijke toestanden? In deze blogpost sommen we de meest voorkomende oorzaken op die kunnen leiden tot een klapband.

Lees meer
Wanneer gebruik je welke autolichten?

Wanneer gebruik je welke autolichten?

Het najaar is ingezet. De dagen korten, de temperaturen tuimelen naar omlaag. Aan verveling geen gebrek, want het Belgische weer trakteert ons naar goede gewoonte met allerlei weersomstandigheden. Mysterieuze mist, pittige buien en strakke windvlagen, afgewisseld met dikke wolken en een streepje nazomer.

Vanuit je wagen is het geen lachertje om te schakelen tussen al die wisselvallige weertypes. Wat hebben we zoal in de aanbieding? Dat zijn dimlichten, stadslichten, grootlichten en mistlichten. Je zit erbij en kijkt ernaar. Je rijexamen ligt inmiddels al een tijdje achter jou… Wat nu gedaan?

In deze blogpost frissen we je geheugen op en vertellen we wanneer je welke autolichten aanzet.

Lees meer
Een bandencontrole bij Q Team. Zo verloopt het!

Een bandencontrole bij Q Team. Zo verloopt het!

D-Day! Vandaag wordt je wagen onder handen genomen bij Q Team. Geen seconde te laat, want je banden kregen het al hard te verduren. Van avonturenritjes in de Franse Alpen tot langdradige files op de Antwerpse Ring. En dat allemaal onder een stralende zon. Niet zo bevorderlijk voor de staat van je banden én je eigen veiligheid. Geen wonder dat je ze een afspraakje gunt bij hun geliefde bandencentrale.

Gezwind rij je richting Q Team met maar één vraag in gedachten: hoe zal de bandencontrole verlopen? In deze blogpost geven we je een blik achter de schermen en vertellen we hoe Q Team te werk gaat bij de controle van je autobanden.

Lees meer
Met de auto op vakantie? Zo controleer je de banden voor je vertrekt.

Met de auto op vakantie? Zo controleer je de banden voor je vertrekt.

Je gaat op reis en neemt mee … je wagen. Van ‘La Douce France’ tot ‘Bella Italia’, wij Belgen kiezen graag voor zekerheid op vakantie. En al helemaal om op onze bestemming te geraken. Jawel, de auto staat nog steeds met stip bovenaan. Gewoonweg omdat het de nodige vrijheid geeft. Een extra valies? Geen probleem! Een uurtje later vertrekken? Moet kunnen! Even een pitstop? Waarom niet! Voor je het weet, rij je zo het paradijs binnen met je hele hebben en houden.

Lees meer
Reinig je velgen in vijf stappen.

Reinig je velgen in vijf stappen.

Ah, je wagen eens goed insoppen op een zonnige namiddag. Het ultieme gevoel van het nuttige met het aangename. Een streepje muziek op de achtergrond, een pittige training voor je armspieren en met wat geluk krijg je er nog een mooi kleurtje bovenop. Enthousiast baan je je een weg door het vuil tot je bij de velgen terechtkomt. Zwart bij zwart … helemaal top. Hoe pak je dat in hemelsnaam aan? 


In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe jij je velgen opnieuw spik en span maakt.  

Lees meer
Bespaar 10% op brandstof met eco-banden!

Bespaar 10% op brandstof met eco-banden!

Ping! Het lampje van de brandstofmeter kleurt opnieuw rood. Een zoveelste tankbeurt dringt zich op. Je rept je naar het dichtstbijzijnde pompstation. Terwijl je de wagen laat vollopen, las je even een bezinningsmomentje in. Dit kan zo niet verder. Zowel het milieu als je portemonnee schreeuwen om een oplossing. In gedachten overloop je alle alternatieven. De ene al wat meer haalbaar dan de andere. Maar wat als je de wagen écht nodig hebt? Dan kunnen energiezuinige banden soelaas bieden.

In dit blogartikel kom je alles te weten over eco-banden en de talrijke voordelen die eraan verbonden zijn.

Lees meer
Waarom is een reservewiel belangrijk?

Waarom is een reservewiel belangrijk?

Het is vrijdagavond. Je bent met de wagen op weg naar een welverdiend weekend. De muziek galmt door de boxen, de zon verdwijnt langzaam achter de horizon. Tot plotsklaps, je zen-modus abrupt wordt verstoord door - jawel - een lekke band …

Het is helaas dagelijkse kost op onze Belgische wegen. Eén oproep op tien gaat over een lekke band of klapband. Zorg er dus voor dat je wagen altijd is uitgerust met een betrouwbaar reservewiel en controleer regelmatig de algemene staat. Zo kun je weer snel de baan op en rij je in geen tijd richting weekendplannen.

In deze blogpost kom je alles te weten over het reservewiel en de mogelijke alternatieven. 

Lees meer
Een platte band repareren

Een platte band repareren

Daar sta je dan … in volle spits op de pechstrook met een lekke band. Ramptoeristen flitsen gestaag voorbij, vragende blikken turen naar rechts. De dag was nochtans zo mooi begonnen. Op die ene spijker na.

Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken: de gevreesde lekke band. Maar wat doe je best in zo’n situatie? Repareren of niet? En hoe dan? In deze blogpost schieten we jou te hulp.

Lees meer
Het belang van bandenspanning meten

Het belang van bandenspanning meten

Meer dan 60% van de automobilisten rijdt rond met een verkeerde bandendruk. Zowel een te hoge als een te lage bandenspanning, kan mogelijk heel wat negatieve gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. In deze blogpost leggen we uit waarom en hoe je zelf de bandenspanning kan controleren.

Lees meer
Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Wist je dat de Belgische automobilist gemiddeld 41 515 kilometer met zijn banden rijdt? Dat is 1000 kilometer meer dan het Europese gemiddelde. Italianen vervangen hun banden het snelste, na 38 000 kilometer. Spaanse en Portugese bestuurders zijn dan weer het zuinigst op hun banden en vervangen ze pas na ongeveer 42 500 kilometer. In deze blogpost gaan we dieper in op de levensduur van banden!

Lees meer
Kies ik voor zomerbanden of vierseizoenenbanden?

Kies ik voor zomerbanden of vierseizoenenbanden?

Nu we onze winterbanden bijna mogen opbergen, hebben we de keuze om zomerbanden of vierseizoenenbanden te gebruiken. Maar wat is de beste keuze? Dat is allemaal afhankelijk van jouw behoeften en rijgedrag! Ontdek hieronder voor welke banden jij best kiest.

Lees meer
De juiste banden in elk seizoen: wanneer wissel je het best naar zomerbanden?

De juiste banden in elk seizoen: wanneer wissel je het best naar zomerbanden?

Zomer- en winterbanden hebben verschillende eigenschappen die ze geschikt maken voor een bepaald seizoen. Maar wanneer moet je nu de overstap maken van winterbanden naar zomerbanden?

Lees meer
Het Europese bandenlabel

Het Europese bandenlabel

Dankzij het algemene Europese bandenlabel kan u eenvoudig de performantie van een band vinden op gebied van 3 belangrijke paramaters: rolweerstand, grip en geluid.

Lees meer