Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30
Waar vindt u de bandenmaat?

Waar vindt u de bandenmaat?

Poetst u zo nu en dan uw velgen? Of zet u soms uw bandenspanning op punt? Dan is het u vast niet ontgaan … Aan de zijkant van uw autoband staat een mysterieuze reeks cijfers en letters. En raar maar waar, ze zijn een belangrijke bron van informatie over uw bandenmaat. Geen nood, u hoeft niet eindeloos in uw gebruiksaanwijzing te turen om de code te kraken.

In dit blogartikel leggen we u uit welke gegevens u kunt aflezen op de zijkant van uw autoband en wat ze concreet betekenen. Hieronder vind u alvast een voorbeeld om van start te gaan. 

Lees meer
Wanneer gebruikt u sneeuwkettingen?

Wanneer gebruikt u sneeuwkettingen?

Spanning ten top! Die langverwachte skivakantie nadert met rasse schreden en voor het eerst rijdt u zelf naar uw bestemming. U ziet het al helemaal voor u: besneeuwde bergen, glinsterende pistes en uren op de latten. Voor het zover is, moet u nog enkele praktische zaken regelen. Bovenaan op uw checklist? Sneeuwkettingen! Van horen zeggen, neemt u die best mee. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk weet u er bitter weinig over. Tot nu!

In dit blogartikel spijkeren we u kennis over sneeuwkettingen bij en leggen we u ook enkele alternatieven voor. Laat het leesplezier beginnen!

Lees meer

Opzoek naar de juiste banden voor uw wagen? Uw Q Team bandenexpert helpt u graag verder!

Michelin Hankook Continental Dunlop Bridgestone Vredestein Pirelli Goodyear Kleber Semperit Firestone Fulda Apollo Uniroyal