Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

De lente komt eraan: tijd om uw banden te wisselen!

Maartse buien, aprilse grillen, … Jawel de lente is in aantocht en dat gebeurt altijd met de nodige dramatiek. Gelukkig kunt u ook uitkijken naar die heerlijke zonnestralen en dat langverwachte eerste terrasje. Vol herwonnen energie stort u zich op een heuse lenteschoonmaak en laat u een frisse wind waaien door uw interieur. Zet gerust ook uw wagen op het to-dolijstje, want het is alweer tijd om te switchen naar zomerbanden.

Waarom maakt u de overstap van winter- naar zomerbanden? En hoe pakt u dit aan? We leggen het u minutieus uit in dit blogartikel.

Lees meer

 

Banden kopen: zomerbanden of vierseizoenenbanden?

Seizoenen in België? Dat zijn milde winterdagen en zachte zomerdagen met aangename temperaturen het hele jaar door. Chauffeurs stellen zich dan ook luidop de vraag of ze al dan niet moeten overschakelen tussen winter- en zomerbanden. Een terechte opmerking, die steeds meer aanhang wint. En dan zijn er ook nog vierseizoenen- of all-seasonbanden, de gulden middenweg voor wie twijfelt.

In dit blogartikel leggen we uit wanneer u beter kiest voor zomerbanden en wanneer u best switcht naar vierseizoenenbanden. We lijsten de verschillende eigenschappen op, koppelen dit aan uw rijstijl en geven tot slot een prijsindicatie. Aan het einde van de rit weet u perfect wat u te doen staat. Laten we starten!

Lees meer

 

Michelin Hankook Continental Dunlop BFGoodrich Bridgestone Vredestein Pirelli Goodyear Kleber Semperit Firestone Fulda Apollo Uniroyal Falken