Hoe kiest u uw banden?

Uw bandentype aanpassen aan het seizoen en uw gebruik is essentieel om uw mobiliteit en tegelijk uw veiligheid te waarborgen !

Hier zijn de 3 belangrijkste types banden die op uw auto kunnen worden gemonteerd :

  • Zomerbanden : Zomerbanden zijn de "standaard" banden die op uw auto zijn gemonteerd. Dankzij hun specifieke rubbersamenstelling en hun weerstand tegen hogere temperaturen, garanderen zomerbanden een optimale grip op zowel droge als natte wegen bij temperaturen van 7 graden Celsius of meer

  • Winterbanden : Winterbanden garanderen optimale grip op besneeuwde, natte of beijzelde wegen bij temperaturen lager dan 7 graden Celsius. Het gebruik ervan wordt sterk aanbevolen als u zich tijdens de winterperiode op de wegen begeeft en kan, afhankelijk van uw geografische gebied, verplicht worden (link naar de Franse wet Montagne)

  • 4-seizoenenbanden : Vierseizoenenbanden of "all-seasonbanden" zijn "hybridebanden" die elementen van zomer- en wintertechnologie combineren. Deze banden hebben, net als winterbanden, een profiel met veel inkepingen en lamellen om goede prestaties te leveren bij temperaturen tussen -10 graden Celsius en +30 graden Celsius. Vierseizoenenbanden zijn het juiste compromis op het gebied van veiligheid als u weinig kilometers maakt en voornamelijk in een gematigd klimaat en zonder strenge winterse omstandigheden rijdt

Voor zwaardere omstandigheden en eisen blijven zomer- en winterbanden echter de beste oplossing voor mobiliteit in hun respectieve seizoenen en toepassingen.