Kom langs bij een QTeam Service Center
Maak een afspraak
Kies en bestel uw banden online
Waar vind ik mijn bandenmaat?


Vierseizoenenbanden, het juiste compromis?

De vierseizoenenband is een betrekkelijk nieuw product op de bandenmarkt. De vierseizoenenband, die meer dan 20 jaar geleden door Vredestein op de markt werd geïntroduceerd, beleefde in 2015 een echte "boom" met de lancering van de Michelin CrossClimate.

Sindsdien zijn vraag en aanbod blijven groeien, aangezien alle fabrikanten nu een specifiek gamma hebben (4-seizoenenbanden vertegenwoordigen nu ongeveer 17% van de in België verkochte auto/bestelwagenbanden).

De vierseizoenenband is een veelzijdig product dat technologieën ontleent aan zowel zomer- als winterbanden. U kunt er dus veilig mee rijden op een droge, natte of besneeuwde ondergrond, zowel in de zomer als in de winter in gematigde omstandigheden.

Pas echter op voor vooroordelen: een vierseizoenenband is zeker een goed compromis tussen zomer- en winterbanden, maar zal in extreme omstandigheden nooit zo goed zijn als zomer- of winterbanden, vooral wat tractie en remweg betreft.

P1817 Q Team Website Remafstand V3 Nl

Waarom 4-seizoenenbanden monteren?

De 4-seizoenenband is een economisch en veelzijdig alternatief om het hele jaar door mobiel te blijven zonder uw veiligheid in het gedrang te brengen.

Vierseizoenenbanden voordelen

Bij de aankoop zal een vierseizoenenband iets duurder uitvallen dan een gelijkwaardige zomerband, maar het verschil wordt snel terugverdiend door de besparingen die u maakt door uw zomer- en winterbanden niet twee keer per jaar te moeten wisselen. Met deze parameter moet dus rekening worden gehouden bij uw eindafrekening !

Zomerbanden of 4-seizoenenbanden? Hoe moet ik kiezen?

Bij de keuze tussen zomer- en vierseizoenenbanden zijn er twee belangrijke parameters waarmee rekening moet worden gehouden :

- De klimatologische omstandigheden waar je mee te maken hebt. Als u rijdt in een regio met een relatief mild klimaat zonder dat u wordt blootgesteld aan vriestemperaturen, zijn zomerbanden zeker de beste keuze voor u.

Als uw regio echter een gematigd klimaat heeft met vriestemperaturen en soms matige sneeuwval, dan zijn vierseizoenenbanden de beste optie.

- Dagelijks gebruik : als u korte ritten maakt, uw jaarlijks aantal kilometers relatief laag is (minder dan 15.000 km/jaar) en de meeste daarvan in afgelegd worden stedelijk gebied (de wegen zijn in de winter altijd berijdbaar), dan zijn vierseizoenenbanden de beste keuze.

Temperatuur banden
Vierseizoenenbanden 3PMSF certificaat

Kies voor 3PMSF certificering

Kies net als voor uw winterbanden, een 4-seizoenenband met 3PMSF-certificaat (3 Peak Mountain Snow Flake = logo van sneeuwvlok op achtergrond van een berg met drie pieken). Dit is de enige Europese certificering die een niveau van tractie en grip op besneeuwde ondergrond garandeert. Deze markering is aangebracht op vierseizoenen- en winterbanden en is verplicht tijdens de winterperiode in veel buurlanden, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Italië en Zweden, om er maar een paar te noemen.

Bij QTeam hebben we een breed assortiment 4-seizoenenbanden verdeeld in 3 segmenten : Premium, Kwaliteit en Budget.

Uw QTeam expert zal u helpen de juiste keuze te maken door u te voorzien van zijn deskundigheid en advies. Hij of zij zal samen met u zoeken naar de meest geschikte oplossing voor uw situatie, rekening houdend met bijvoorbeeld uw budget, een vakantie of de verkoop van uw voertuig.

P1817 Q Team Website Grafiek Banden Nl 2