Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Q Team ook een expert voor uw velgen.

Bekijk hier het aanbod voor uw voertuig 
Let op: u wordt doorverwezen naar de webshop van onze partner Alcar. 
Deze module opent in een nieuw venster of tabblad van uw browser.

Maak uw wagen uniek met aluminium of stalen velgen

Met lichtmetalen velgen maakt u uw wagen persoonlijk en anders dan alle andere. Bij Q Team bieden we u een ruime selectie aan aluminium of stalen velgen. Overweegt u om velgen te kopen? Dan kan u bij Q Team terecht voor gratis advies en een ruim gamma! 


 

Lichtmetalen velgen, meer dan uiterlijk

Lichtmetalen (aluminium) velgen of ook wel sportvelgen genoemd, geven een moderne of sportieve look aan uw auto. Maar aluminium velgen hebben niet alleen een impact op het uiterlijk van de wagen, ze hebben ook invloed op de kwaliteit van het rijden.

Aluminium velgen zijn een stuk lichter dan stalen velgen en daardoor verbeteren ze de prestaties van uw auto en wordt tevens het brandstofverbruik verminderd. Door hun vorm en samenstelling voeren ze bij het remmen warme lucht beter af zodat het remsysteem niet overbelast geraakt. 

 


 

Info | Q Team

 

Lichtmetalen velgen hebben precieze technische eigenschappen (zoals as-afstand, as-verzetting) die dienen te beantwoorden aan de normen van uw voertuig. Anders raakt u met uw lichtmetalen velgen nooit door de keuring. Onze experts helpen u graag bij de keuze van de perfecte velgen voor uw auto.


 

Stalen velgen, nuttig voor winterbanden!

Stalen velgen zijn zwaarder en robuuster, maar ze hebben ook sterke troeven. Ze zijn goedkoper dan aluminium velgen en ondervinden geen hinder van strooizout.  Daarom worden ze vaak gebruikt bij aankoop van winterbanden, waarop deze heel eenvoudig kunnen worden gemonteerd, en waarop deze veilig kunnen worden bewaard.

 


 

Advies nodig?

Bij de keuze van de juiste velgen komt inderdaad heel wat kijken. Vraag daarom raad aan uw bandenexpert:  

Maak een afspraak

Q Team | advies