Behoud uw mobiliteit met Runflat-bandentechnologie

Wat is er vervelender voor een automobilist dan te moeten vaststellen dat een van de banden van zijn voertuig lek is? En vooral, hoe kom je bij het dichtstbijzijnde Q Team service center zonder een beroep te moeten doen op een pechdienst? Runflat banden kunnen HET antwoord zijn.

Blijven rijden ondanks een lekke band? Het is mogelijk !

Met Runflat-banden kunt u sereen omgaan met uw lekke band en uw veiligheid behouden! U hoeft geen reservewiel meer te plaatsen aan de kant van de weg of te weten hoe u een krik moet hanteren. Dankzij de versterkte zelfdragende flanken die de band ondersteunen bij drukverandering (wat gebeurt bij een lekke band), kunt u uw voertuig na een lekke band tot 80 km/u onder controle houden over een afstand van 80 km.

P1817 Q Team Website Runflat NL

Plaatsing en gebruik van Runflat-banden

Alle maten Runflat banden zijn verkrijgbaar in onze Q Team Service Centra. Bovendien moet dit type band worden uitgerust met elektronische druksensoren (TPMS) en per 4 worden gemonteerd! Als uw auto oorspronkelijk met Runflat technologiebanden is uitgerust, is het beter dit type banden opnieuw te monteren om het gedrag van uw auto niet te wijzigen. Of raadpleeg uw Q Team expert te alvorens de Runflat banden door standaardbanden te vervangen.

Bovendien mogen alleen voertuigen die door de autofabrikant zijn ontworpen om met Runflat-banden te worden uitgerust, ermee worden uitgerust.

Specifieke kenmerken en beperkingen van Runflat-banden

  • Runflat-bandentechnologie maakt ze iets zwaarder dan standaardbanden van dezelfde maat (lichte stijging van het brandstofverbruik), maar betekent dat een reservewiel of reparatieset niet nodig is

  • De stijfheid van de flanken als gevolg van hun versterkte structuur leidt tot een zeker verlies aan comfort

  • De aankoopprijs is hoger, maar geeft u gemoedsrust

  • Om veiligheidsredenen raden de meeste fabrikanten af Runflat-banden te herstellen. Het is namelijk vaak moeilijk in te schatten hoe lang en onder welke omstandigheden met een te lage bandenspanning is gereden en welke mogelijke structurele schade is aangericht.

Runflat markering

Afhankelijk van de bandenfabrikant kan de Runflat-markering op de flank van de band verschillen. Dit zijn de meest voorkomende :