Slijtage van uw remmen? Laat uw remmen tijdig nakijken bij onze QTeam Service Centers!

Het remsysteem is een essentieel onderdeel voor uw veiligheid aan het stuur. Daarom is het noodzakelijk voor u en uw passagiers dat het onfeilbaar is en perfect werkt.

Wanneer moet u uw remblokken of remschijven laten vervangen?

Remblokken en remschijven zijn slijtageonderdelen. Om uw voertuig af te remmen of tot stilstand te brengen, komen de remblokken de remschijf klemmen. Dit contact veroorzaakt wrijving die resulteert in materiaalverlies en slijtage van de remblokken en remschijf.

De gemiddelde levensduur van de remblokken wordt geraamd op 20.000 à 30.000 kilometer en die van de remschijven op 60.000 à 80.000 kilometer. Uiteraard hangt de mate van slijtage vooral af van uw rijstijl, de belading van het voertuig en het soort ritten dat u maakt. Er zijn echter een paar tekenen die u hierop attent kunnen maken :

  • Het remlicht op je dashboard
  • Ongewone geluiden (gepiep en geknars)
  • Een langere remweg
  • Blokkering van de remmen
  • Trillingen in het rempedaal of het stuurwiel bij het remmen

Als u een van deze problemen ondervindt, is het tijd om uw auto te laten nakijken door een van onze ervaren technici!

OPGEPAST : wanneer remblokken of remschijven worden vervangen, moeten deze paarsgewijs en per as (beide voorwielen en/of beide achterwielen) worden vervangen. Vergeet ook niet om elk jaar het remvloeistofpeil te (laten) controleren en om de 20.000 km (of 2 jaar) te ontluchten voor efficiënt remmen.

Maak een afspraak met uw QTeam expert om uw remsysteem te laten controleren.