Onze Q Team experts helpen je graag bij de keuze van een bandenmerk!

De keuze van een autobandenmerk is belangrijk, omdat de kenmerken van de band moeten beantwoorden aan uw verwachtingen.

 

Welk merk band moet ik kiezen?

P1817 Q Team Website Footer Bandenmerken

Welk merk banden en hoe kies ik ze? Het is niet altijd gemakkelijk een keuze te maken uit de vele bandenmerken die op de markt verkrijgbaar zijn (link naar de lijst van onze merken). Daarom helpt uw Q Team expert u een weloverwogen keuze te maken door bandenmerken te selecteren die passen bij uw rijprofiel, maar ook voldoen aan uw persoonlijke verwachtingen en budget.

Er zijn 3 categorieën van merken op de bandenmarkt :

  • "Premium" merken
  • "Kwaliteit" merken
  • "Budget" merken


Premium of A-merken

Premiummerken zijn de topmerken die door de grote bandenfabrikanten worden vervaardigd. Deze merken zijn dan ook uitgerust met de nieuwste technologische innovaties en garanderen een hoog prestatieniveau.

Premiummerken genieten ook de voorkeur van autofabrikanten, die hun voertuigen er standaard mee uitrusten. Deze banden hebben soms een eigen markering van de autofabrikant, waardoor u de garantie krijgt dat de banden op maat van het voertuig zijn ontwikkeld.

Premiumbanden ten slotte hebben een hele reeks technologieën ter beschikking, zoals Ultra Low Rolling Resistance, Runflat, Silent, Sealant, Extra/High Load of bijvoorbeeld velgbescherming.

Premium bandenmerken zijn misschien duurder in aanschaf, maar ze zijn uw beste investering als u kilometer na kilometer veilig van uw auto wilt genieten...

Plaats de logo's van de fabrikant en een link naar hun website

De kwaliteitsmerken

Kwaliteitsbandenmerken zijn een subtiel compromis tussen kwaliteit enerzijds en prijs anderzijds. Ook dient erop te worden gewezen dat vele kwaliteitsmerken in werkelijkheid vaak tweede lijnen van premiummerken zijn: dit is bijvoorbeeld het geval voor BF Goodrich of Kleber voor Michelin, Firestone voor Bridgestone, Fulda voor Goodyear en Uniroyal of Semperit voor Continental.

Hoewel sommige kwaliteitsmerken uitstekende samenwerkingsverbanden hebben met autofabrikanten, hebben de meeste van hen niet de originele markeringen of specifieke technologieën.

Samenvattend kan worden gesteld dat de merken kwaliteitsbanden, ondanks de toepassing van minder technologie, nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden.

 

De budget merken

Kortweg, de Budget merken aan uw verwachtingen voldoen als uw voornaamste criterium de prijs is. In tegenstelling tot de grote fabrikanten die onophoudelijk in O&O investeren om technologische banden aan te bieden, gebruiken de Budget-bandenmerken oude octrooien die hun waarde op de markt hebben bewezen en worden zij geproduceerd in landen met lage arbeidskosten (Azië en Oost-Europa).

Voor deze categorie banden is er geen samenwerking met autofabrikanten en zijn er geen specifieke opties of goedkeuringen. Budget bandenmerken richten zich vooral op de basisfunctionaliteit van de band.

Kortom, de budgetmerken zullen veel goedkoper zijn in aankoop, maar ze zullen niet optimaal zijn op het gebied van efficiëntie, levensduur en rijgedrag. Zij verdienen de voorkeur als uw jaarkilometrage laag is, als uw voertuig oud is of als u uw voertuig met nieuwe banden wilt doorverkopen tegen een lagere kostprijs.

Er zijn ook grote kwaliteitsverschillen tussen de overvloed aan Budget-merken (elke maand verschijnen er nieuwe merken en verdwijnen er merken, met meer dan honderd merken in Europa!) Het is daarom raadzaam vooraf meer te weten te komen en te vertrouwen op erkende merken (die al minstens 10 jaar verkrijgbaar zijn, 3e lijn van gereputeerde Premium- of Kwaliteitsmerken, enz.)

TIP EXPERT : Vergeet niet te controleren of de Budget-banden die u kiest de Europese goedkeuring en de verplichte markeringen hebben (bv. 3PMSF voor winter- of 4-seizoenenbanden), zodat ze voldoen aan de normen die in ons land gelden.

Kunt u niet beslissen welke bandencategorie voor u geschikt is ? Maak een afspraak met uw Q Team expert om uw rijprofiel vast te stellen!