Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Bandenspanning controleren

Hoe vaak kijkt u de druk in uw banden na?

Wist u dat u dat eigenlijk élke maand moet doen? Want slecht opgeblazen banden zijn gevaarlijk. U verliest uw grip op de weg, uw auto ligt niet ideaal op de weg en het risico op een klapband neemt fors toe. Bovendien verbruikt u veel meer als u op slecht opgepompte banden rijdt. Hoog tijd dus om uw bandenspanning te controleren.


 


 

icoon info

 

Controleer elke maand de druk van uw banden en voorkom onnodige slijtage!


 

De cijfers spreken voor zich:

Als uw bandenspanning een halve bar te laag is, vergroot uw rolweerstand met 10 procent. En dat heeft vier belangrijke gevolgen:

  • Uw banden slijten 20 procent sneller af. Dat is 8000 kilometer eerder!
  • U verbruikt 112 liter brandstof extra. Dat kost u gemakkelijk 150 euro!
  • Uw remafstand bij 100 km/u vergroot met 8 meter!
  • U stoot 80 kilogram extra CO2 uit.

Twijfelt u over uw bandenspanning? Kom dat langs bij een service center in uw buurt. We overlopen samen met u hoe u de spanning kan controleren of nog gemakkelijker: wij doen het voor u! Een correcte en juiste bandenspanning helpt u ongevallen voorkomen en bespaart u brandstof.


 

icoon onderdruk band

 

Wat gebeurt er bij een te lage druk in mijn banden?

Rijden met banden die niet voldoende druk (onderdruk) hebben veroorzaakt slijtage aan de zijkanten. Uw band even bijpompen lost het probleem zo weer op. 


 

icoon overdruk band

 

Wat gebeurt er bij een te hoge druk in mijn banden?

Rijden met overdruk veroorzaakt een snellere slijtage van het loopvlak. Ook dit kan u zelf verhelpen door de druk van uw banden af te stellen.

U kan hiervoor natuurlijk steeds terecht bij uw Q Team service center in uw buurt.


 

Toch twijfel over uw bandenspanning?

Kom dan gerust langs bij uw Q Team service center. Wij overlopen samen met u hoe u de spanning kan controleren of nog gemakkelijker: Wij doen dat voor u! Een correcte en juiste bandenspanning helpt immers ongevallen voorkomen en bespaart heel veel brandstof en energie.

Maak een afspraak

Q Team medewerker advies