Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Q Team helpt je bandenstaat te controleren!

Je gaat op reis en neemt mee … je wagen. Van ‘La Douce France’ tot ‘Bella Italia’, wij Belgen kiezen graag voor zekerheid op vakantie. En al helemaal om op onze bestemming te geraken. Jawel, de auto staat nog steeds met stip bovenaan. Gewoonweg omdat het de nodige vrijheid geeft. Een extra valies? Geen probleem! Een uurtje later vertrekken? Moet kunnen! Even een pitstop? Waarom niet! Voor je het weet, rij je zo het paradijs binnen met je hele hebben en houden.

Kun je haast niet wachten? Voordat je enthousiast de wagen induikt, doe je beter eerst een check van je banden. Want ze hebben immers nog een lange weg voor de boeg. En jij staat vast niet te springen voor autopech, ergens ‘in the middle of nowhere’.

In deze blogpost leggen we uit hoe je de banden van je wagen controleert voor vertrek.

Check 1: bandenslijtage

Eerst en vooral moeten je banden in topvorm zijn. Zak even door de knieën en zoem in op de slijtindicatoren. Dat zijn rubberblokjes van minstens 1,6 mm dikte. Je vindt ze in de lengtekanalen van je banden. Staan deze rubberblokjes gelijk met het loopvlak? Dan is er sprake van slijtage en zijn je banden dringend aan vervanging toe.

Check 2: bandenspanning

Al een keertje met een slappe band bergopwaarts gefietst? Je moet harder trappen en toch ga je haast niet vooruit. Bovendien vermindert de staat van je banden zienderogen. Voor je autobanden geldt net hetzelfde. Daarom neus je best even in de handleiding van je wagen of kijk even op de tankklep, op zoek naar de juiste bandenspanning in normale en volgeladen toestand. Dat verschilt namelijk van auto tot auto. Gevonden? Rij dan even langs je Q Team bandencentrale om je banden van voldoende spanning te voorzien. 

Check 3: reservewiel of reparatieset

Tot slot, neem je ook een kijkje in je koffer. Is er een reservewiel aanwezig? Ga dan na of deze band gebruiksklaar is door de slijtage en spanning te controleren. Als je geen reservewiel hebt, dan ga je op zoek naar de reparatieset. Open de kit en verifieer of alle tools aanwezig zijn om een lekke band te herstellen. Dubbel check? Gordels vast, je bent klaar om te vertrekken!    

Met een gerust gemoed op vakantie

Wil je toch liever absolute zekerheid? Laat je banden dan preventief controleren in je dichtstbijzijnde Q Team bandencentrale. Dan kun jij daarna zonder zorgen genieten van je welverdiende vakantie!