Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Met de auto op vakantie? Zo controleert u uw banden voor u vertrekt.

 

U gaat op reis en neemt mee … uw wagen. Van ‘La Douce France’ tot ‘Bella Italia’, wij Belgen kiezen graag voor zekerheid op vakantie. En al helemaal om op onze bestemming te geraken. Jawel, de auto staat nog steeds met stip bovenaan. Gewoonweg omdat het de nodige vrijheid geeft. Een extra valies? Geen probleem! Een uurtje later vertrekken? Moet kunnen! Even een pitstop? Waarom niet! Voor u het weet, rijdt u zo het paradijs binnen met uw hele hebben en houden.

Kunt u haast niet wachten? Voordat u enthousiast de wagen induikt, doet u beter eerst een check van uw banden. Want ze hebben immers nog een lange weg voor de boeg. En u staat vast niet te springen voor autopech, ergens ‘in the middle of nowhere’.

In deze blogpost leggen we uit hoe u de banden van uw wagen controleert voor vertrek.

Check 1: bandenslijtage

Eerst en vooral moeten uw banden in topvorm zijn. Zak even door de knieën en zoom in op de slijtindicatoren. Dat zijn rubberblokjes van minstens 1,6 mm dikte. U vindt ze in de lengtekanalen van uw banden. Staan deze rubberblokjes gelijk met het loopvlak? Dan is er sprake van slijtage en zijn uw banden dringend aan vervanging toe.

Check 2: bandenspanning

Al een keertje met een slappe band bergopwaarts gefietst? U moet harder trappen en toch gaat u haast niet vooruit. Bovendien vermindert de staat van uw banden zienderogen. Voor uw autobanden geldt net hetzelfde. Daarom neust u best even in de handleiding van uw wagen of kijk even op de tankklep, op zoek naar de juiste bandenspanning in normale en volgeladen toestand. Dat verschilt namelijk van auto tot auto. Gevonden? Rij dan even langs uw Q Team bandencentrale om uw banden van voldoende spanning te voorzien. 

Check 3: reservewiel of reparatieset

Tot slot, neemt u ook een kijkje in uw koffer. Is er een reservewiel aanwezig? Ga dan na of deze band gebruiksklaar is door de slijtage en spanning te controleren. Als u geen reservewiel hebt, dan gaat u op zoek naar de reparatieset. Open de kit en verifieer of alle tools aanwezig zijn om een lekke band te herstellen. Dubbel check? Gordels vast, u bent klaar om te vertrekken!    

Wilt u toch liever absolute zekerheid?

Laat uw banden dan preventief gratis controleren in uw dichtstbijzijnde Q Team bandencentrale! Na de controle bij Q Team, kunt u zonder zorgen genieten van uw welverdiende vakantie.

 

Maak een afspraak