Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Een bandencontrole bij Q Team. Zo verloopt het!

 

D-Day! Vandaag wordt uw wagen onder handen genomen bij Q Team. Geen seconde te laat, want uw banden kregen het al hard te verduren. Van avonturenritjes in de Franse Alpen tot langdradige files op de Antwerpse Ring. En dat allemaal onder een stralende zon. Niet zo bevorderlijk voor de staat van uw banden én uw eigen veiligheid. Geen wonder dat u ze een afspraakje gunt bij hun geliefde bandencentrale.

Gezwind rijdt u richting Q Team met maar één vraag in gedachten: hoe zal de bandencontrole verlopen? In deze blogpost geven we u een blik achter de schermen en vertellen we hoe Q Team te werk gaat bij de controle van uw autobanden.

We starten met een bandenscan (T-Scan)

Eens aangekomen bij Q Team kan de verwennerij beginnen. Niet alleen voor uw wagen maar ook voor uzelf. U overhandigt uw autosleutels en onze experts doen de rest. Terwijl u van een kopje koffie of een fris watertje nipt, zetten we uw wagen alvast in de steigers en voeren we een t-scan uit. Tijdens deze automatische profieldiepte-scan gaan we de slijtage van uw banden na en beslissen we – samen met u – en aan de hand van het scanrapport of al dan niet een uitlijning, dan wel een vervanging noodzakelijk is.

We gaan over tot het uitbalanceren en de bandenspanningcontrole

Tot zover loopt alles op “wieltjes”. Een extra check blijkt noodzakelijk door het balanceertoestel: zijn uw wielen nog in “balans”, moet er enig lood toegevoegd worden. Tot slot, bekijken we ook of de bandenspanning op punt staat.

En we sluiten af met de controle van de remmen en ruitenwissers

Ziezo, dat is achter de rug. Wat nu? We begeven ons richting de remmen en buigen ons over de vraag: hoelang kunnen de remblokken nog meegaan? Hierna vervolgen we onze weg naar de ruitenwissers en de bijhorende vloeistof. Ook hier zoemen we in op de algemene staat. Meteen aan vervanging toe? We steken graag de handen uit de mouwen.

Et voilà, de check zit erop! Onze experts kaarten nog even met u na. Tevreden van alle uitgevoerde checks en bijhorend advies, kunt u weer met een gerust hart de baan op.

Uw wagen verdient ook een controle?

Ook interesse in een bandencontrole? Het is maar een woord! Maak vandaag nog een online afspraak bij de Q Team bandencentrale in uw buurt!

 

Maak een afspraak