Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Wat er op op het Europese Bandenlabel?

Hoe kan ik de performantie van mijn band bepalen?

Net als bij elektrische huishoudtoestellen en spaarlampen zijn banden uitgerust met een Europees label. Dankzij dit label kan u eenvoudig de performantie van een band vinden op gebied van 3 belangrijke parameters. Voor elke parameter wordt een score gegeven gaande van A (doeltreffendste niveau) tot G (minst doeltreffende niveau).

bandenlabel
icoon brandstof

Rolweerstand

Het gewicht, de spoorbreedte, het profiel (tekening), het karkas van de band én de chemische samenstelling van het rubber van het loopvlak bepalen de rolweerstand van uw auto. Deze rolweerstand beïnvloedt tot 20% van uw energieverbruik!

Studiebureaus van de fabrikanten investeren daarom gelukkig in onderzoek dat de rolweerstand van banden beperkt. Dankzij die inspanningen koopt u straks energiezuinigere banden! Uw portefeuille vaart er in elk geval wel bij.

Grip op het wegdek

Een kortere remafstand is veiliger rijden! Een meter vroeger stilstaan, zeker bij een nat wegdek, betekent vaak het verschil tussen even schrikken en bij een ongeval betrokken raken. De constructie en de chemische samenstelling van het rubber van het draagvlak hebben een grote invloed op de remkracht van uw wagen.

icoon label traction
icoon bandengeluid

Geluid

Lawaai werkt ons allemaal op het humeur, en dus ook op uw gemoedsgesteldheid. Als gemeenschap zorgen wij er daarom beter voor om geluidsoverlast te verminderen. Geluidshinder is een milieuprobleem dat meer en meer in de aandacht staat. Wie een geluidsarme band koopt, draagt zijn steentje bij tot het welzijn van de hele bevolking.

 


 

Advies nodig?

Uw bandenexpert geeft u graag meer uitleg over het Europese bandenlabel en helpt u zo bij de keuze van de juiste banden voor uw auto.

Maak een afspraak

Q Team medewerker