Reinig uw velgen in vijf stappen.

 

Ah, uw wagen eens goed insoppen op een zonnige namiddag. Het ultieme gevoel van het nuttige met het aangename. Een streepje muziek op de achtergrond, een pittige training voor uw armspieren en met wat geluk krijgt u er nog een mooi kleurtje bovenop. Enthousiast baant u uw een weg door het vuil tot u bij de velgen terechtkomt. Zwart bij zwart … helemaal top. Hoe pakt u dat in hemelsnaam aan?

In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe u uw velgen opnieuw spik en span maakt.  


Stap 1: Kies een schaduwrijk plekje

Gaat u aan de slag met uw velgen? Zoek dan verkoeling op en plaats uw wagen strategisch in de schaduw. Direct zonlicht zorgt er namelijk voor dat uw velgen opwarmen en het reinigingsproduct te snel indroogt, met alle gevolgen van dien. Wilt u absolute zekerheid? Een carwashje bij zonsondergang heeft ook zijn charmes.


Stap 2: Haal de hogedrukreiniger boven

Ziezo, uw wagen staat op zijn plek. Tijd voor wat ouderwetse actie! Haal de hogedrukreiniger uit de kast en verwijder al het vuil en remstof van uw velgen. Hebt u zo geen exemplaar? Dan kan een tuinslang een goed alternatief zijn. Deze voorbehandeling zorgt ervoor dat de velgenreiniger in de volgende stap beter zijn werk kan doen.

Wrijf vervolgens de velgen schoon met een zachte doek. Vergeet alle hoekjes en kantjes niet. Zeker als het design van uw velgen behoorlijk artistiek oogt.

 

Stap 3: Ga verder met de velgenreiniger

Zodra de velgen droog zijn, kunt u overgaan naar stap drie: de velgenreiniger. Informeer u eerst goed over de producten die op de markt zijn. Velgen bestaan uit verschillende materialen, maar niet alle reinigers zijn geschikt. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in alle soorten, maten én prijzen. Kies liever voor een kwalitatieve variant die doeltreffend werkt. U kan ook altijd eens polsen bij uw Q Team bandenexpert als u twijfelt.

 

Goed, u hebt de juiste velgenreiniger in uw bezit. Trek dan uw wegwerphandschoenen aan, lees aandachtig de instructies op de verpakking en volg de stappen nauwgezet. Extra tip: laat het product niet te lang inwerken. Zo voorkomt u schade aan uw velgen.


Stap 4: Verwijder het vuil met een velgenborstel

Goed, ingewerkt! Haal nu de remstof van uw velgen met een zachte doek. Gaat dat toch niet zo van een leien dakje? Zet dan de grove middelen in en kies voor een velgenborstel. Hiermee verwijdert u hardnekkig vuil in een handomdraai en kunt u alles proper maken met oog voor detail. Geen restjes meer en alles clean? Ga dan verder naar stap vijf.

Stap 5: Werk af met velgenwax

Knap werk, uw velgen blinken als een spiegel. Wilt u graag wat werk besparen in de toekomst? Breng dan nog een laagje velgenwax aan als extra beschermingsmiddel tegen vuil. Zo zal de volgende wasbeurt een stuk vlotter gaan.