Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Hoe reinig je velgen?

Ah, je wagen eens goed insoppen op een zonnige namiddag. Het ultieme gevoel van het nuttige met het aangename. Een streepje muziek op de achtergrond, een pittige training voor je armspieren en met wat geluk krijg je er nog een mooi kleurtje bovenop. Enthousiast baan je je een weg door het vuil tot je bij de velgen terechtkomt. Zwart bij zwart … helemaal top. Hoe pak je dat in hemelsnaam aan?

In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe jij je velgen opnieuw spik en span maakt.  


Stap 1: Kies een schaduwrijk plekje

Ga je aan de slag met je velgen? Zoek dan verkoeling op en plaats je wagen strategisch in de schaduw. Direct zonlicht zorgt er namelijk voor dat je velgen opwarmen en het reinigingsproduct te snel indroogt, met alle gevolgen van dien. Wil je absolute zekerheid? Een carwashje bij zonsondergang heeft ook zijn charmes.


Stap 2: Haal de hogedrukreiniger boven

Ziezo, je wagen staat op zijn plek. Tijd voor wat ouderwetse actie! Haal de hogedrukreiniger uit de kast en verwijder al het vuil en remstof van je velgen. Heb je zo geen exemplaar? Dan kan een tuinslang een goed alternatief zijn. Deze voorbehandeling zorgt ervoor dat de velgenreiniger in de volgende stap beter zijn werk kan doen.

Wrijf vervolgens de velgen schoon met een zachte doek. Vergeet alle hoekjes en kantjes niet. Zeker als het design van je velgen behoorlijk artistiek oogt.

 

Stap 3: Ga verder met de velgenreiniger

Zodra de velgen droog zijn, kun je overgaan naar stap drie: de velgenreiniger. Informeer je eerst goed over de producten die op de markt zijn. Velgen bestaan uit verschillende materialen, maar niet alle reinigers zijn geschikt. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in alle soorten, maten én prijzen. Kies liever voor een kwalitatieve variant die doeltreffend werkt. Je kan ook altijd eens polsen bij je Q Team bandenexpert als je twijfelt.

 

Goed, je hebt de juiste velgenreiniger in je bezit. Trek dan je wegwerphandschoenen aan, lees aandachtig de instructies op de verpakking en volg de stappen nauwgezet. Extra tip: laat het product niet te lang inwerken. Zo voorkom je schade aan je velgen.


Stap 4: Verwijder het vuil met een velgenborstel

Goed, ingewerkt! Haal nu de remstof van je velgen met een zachte doek. Gaat dat toch niet zo van een leien dakje? Zet dan de grove middelen in en kies voor een velgenborstel. Hiermee verwijder je hardnekkig vuil in een handomdraai en kun je alles proper maken met oog voor detail. Geen restjes meer en alles clean? Ga dan verder naar stap vijf.

Stap 5: Werk af met velgenwax

Knap werk, je velgen blinken als een spiegel. Wil je je graag wat werk besparen in de toekomst? Breng dan nog een laagje velgenwax aan als extra beschermingsmiddel tegen vuil. Zo zal de volgende wasbeurt een stuk vlotter gaan.