Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Banden kopen? Zo kiest u de juiste autobanden. 

 

Het zou er ooit van komen … Uw autobanden hebben duidelijk hun limiet bereikt en schreeuwen om vervanging. Voordat u zich halsoverkop een nieuwe set aanschaft, staat u best even stil bij een aantal factoren. Enkel zo vindt u de perfecte match voor uw wagen, rijgedrag en portemonnee. 

In dit blogartikel sommen we u vier punten op om over na te denken, voordat u overgaat tot aankoop. Zie het als een handige checklist die u de weg wijst naar nog meer rijplezier.

Klimaat: winter-, zomer- of vierseizoenenbanden

Het weer speelt een belangrijke rol in de keuze van een nieuwe set. Er zijn namelijk drie types voorhanden: winter-, zomer- en vierseizoenenbanden. Daalt het kwik onder 7°C? Dan zijn winterbanden uitstekend om de gladde, koude wegen te trotseren. Maar let wel op: zodra de temperatuur flirt met 7°C of meer moet u winterbanden inruilen voor zomerbanden. Als u liever uw handen niet vuil maakt aan bandenwissels, kunt u altijd opteren voor vierseizoenenbanden. Meer details leest u in dit artikel.

Rijstijl: korte of lange trajecten

Een tweede factor die uw keuze kan beïnvloeden, is uw rijstijl of -gedrag. Misschien is uw wagen wel uw tweede thuis en brengt u als sportieve chauffeur veel tijd door op de autosnelwegen. Dan gaat u logischerwijs voor zomer- en winterbanden die optimaal presteren onder alle omstandigheden. Als u eerder de wagen laat staan en korte trajecten aflegt, volstaan vierseizoenenbanden.

Type voertuig: 4x4, SUV of bestelwagen

Ook het type voertuig is bepalend voor de aankoop van een nieuwe set. Sommige autobanden behalen betere resultaten bij een 4x4. Anderen zijn dan weer speciaal ontworpen voor een SUV of bestelwagen. In de handleiding van uw wagen vindt u alvast nuttige info over het merk en model van uw originele banden.

Budget: minimum- en maximumprijs

Tot slot moet u zich ook de vraag stellen, hoeveel u uiteindelijk wilt besteden. Autobanden bestaan namelijk in allerlei groottes en formaten, alsook in verschillende uitvoeringen en prijzen. Een budget kunt u makkelijk bepalen in onze webshop. Daar vindt u een volledig aanbod van autobanden met richtprijzen. 

Twijfels of vragen? Schakel een bandenexpert in!

Beslist u over nieuwe autobanden? Denk dan goed na over de weersomstandigheden, rijstijl, type voertuig en budget. Zodra u een klare kijk heeft op deze facetten, kunt u overgaan tot de aankoop. Hebt u hulp nodig? Of bespeurt u toch nog enige twijfel? Maak hier een afspraak bij de Q Team bandencentrale bij u in de buurt.