Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Uw banden of wielenset stockeren: hoe en waar?

 

Het is weer die tijd van het jaar! Nu de temperaturen onder 7°C duiken, zeggen we vaarwel tegen onze zomerbanden en wapenen we ons met een set winterbanden. Klaar om die besneeuwde wegen te trotseren. Allemaal goed en wel, maar hoe stockeren we onze banden die we voor een poosje niet gebruiken? En misschien nog belangrijker, waar bergen we ze op? In dit blogartikel snellen we u te hulp en geven we handige tips en tricks.

Hoe berg ik mijn banden op?

Wie zijn banden niet in de juiste omstandigheden opbergt, kan daar wel eens de negatieve gevolgen van dragen. Zo is het belangrijk dat banden op een correcte manier gestockeerd worden. Gebeurt dat niet, dan kunnen ze vervormen. Dat vermindert niet alleen de prestaties op de weg maar verhoogt ook het risico op een ongeval.

Om te weten hoe we onze banden moeten stockeren, nemen we ze eerst onder de loep. We maken daarbij een onderscheid tussen banden met en zonder velgen.

Banden met velgen

Heeft u banden mét velgen? Dan spreken we van gemonteerde banden. Stapel ze netjes op elkaar of hang ze omhoog aan een haak. Draai de wielen zo nu en dan om verzakking tegen te komen. Dat houdt uw banden in topvorm, letterlijk en figuurlijk.

Banden zonder velgen

Heeft u banden zonder velgen, ook wel gedemonteerde banden? Dan gaat u exact omgekeerd te werk. Plaats ze dus op de zijkant naast elkaar op een propere ondergrond of op een rek. Voor extra bescherming kunt u de banden altijd in een beschermhoes bewaren. Let er wel op dat u zoveel mogelijk lucht laat ontsnappen om stof en vocht te vermijden.

Waar berg ik mijn banden op?

Nu u weet hoe u uw banden moet opbergen, kunt u meteen een geschikte plaats uitkiezen om ze te stockeren. Dat kan zowel bij uw thuis als bij een bandencentrale.

Bij uw thuis

Heeft u thuis nog wat ruimte om uw banden te stapelen of te rangschikken? Zorg ervoor dat het een koele en droge plaats is, waar geen zonlicht kan komen en voldoende ventilatie aanwezig is. Kunt u dat niet garanderen, dan gaat de kwaliteit van het rubber zienderogen achteruit. En dat kan niet de bedoeling zijn. Een garage, kelder of tuinhuisje leent zich perfect voor de stockage bij uw thuis.

Bij een bandencentrale

Als u geen plaats heeft om uw banden op te bergen, dan klopt u best aan bij een bandencentrale zoals Q Team. Onze experts bewaren uw winter- en zomerbanden in ideale omstandigheden, zodat u zorgeloos van de ene naar de andere set kunt switchen.

Klaar om te stockeren?

Nu u een ware stockage-expert bent, weet u wat u te doen staat. Afhankelijk of u banden met of zonder velgen hebt, bewaart u ze op een andere manier. En het liefst op een frisse, droge plaats. Geen idee hoe u uw banden wisselt of geen geschikte plek om ze op te bergen? Rij eens langs uw dichtstbijzijnde Q Team bandencentrale. Onze experts maken uw wagen winterklaar en stockeren uw banden tot het opnieuw tijd is voor een omschakeling. Snel en handig!

 

Maak een afspraak