Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Eco-banden: milieuvriendelijk en energiezuinig!

Vind ze nu bij jouw Q Team Service Centers!

Ping! Het lampje van de brandstofmeter kleurt opnieuw rood. Een zoveelste tankbeurt dringt zich op. Je rept je naar het dichtstbijzijnde pompstation. Terwijl je de wagen laat vollopen, las je even een bezinningsmomentje in. Dit kan zo niet verder. Zowel het milieu als je portemonnee schreeuwen om een oplossing. In gedachten overloop je alle alternatieven. De ene al wat meer haalbaar dan de andere. Maar wat als je de wagen écht nodig hebt? Dan kunnen energiezuinige banden soelaas bieden.

In dit blogartikel kom je alles te weten over eco-banden en de talrijke voordelen die eraan verbonden zijn.

Wat zijn eco-banden?

Eco-banden, ook wel ‘groene banden’, bestaan uit een nieuw compositiemateriaal en een aangepast profiel. Doordat de banden minder wegen en een andere samenstelling hebben, rollen ze makkelijker over het wegdek. Dat verlaagt dan weer de weerstand tijdens het rijden met zo’n 20%. 

Wat zijn de voordelen?

Dat energiezuinige banden heel wat voordelen bieden, wisten we al. Maar kun je ook in detail treden? Wij zetten alle pluspunten graag op een rijtje.

In de eerste plaats zijn eco-banden vriendelijker voor het milieu. Ze bevatten minder chemische stoffen en verminderen de frictie op het wegdek. Daardoor slijten er minder schadelijke stoffen af. Verder rijden ze ook een pak zuiniger. Door de verlaagde weerstand bespaar je al snel 4 gram CO2 per afgelegde kilometer. Bijgevolg verbruik je minder brandstof. Dat betekent minder snel naar het tankstation, wat dan weer goed nieuws is voor je portefeuille. Tot slot presteren eco-banden even goed als de traditionele variant en gaan ze net zo lang mee. Win-win!

Laat ze vandaag nog monteren

Wil je ook overschakelen naar eco-banden? Of heb je nog enkele vragen over het assortiment? De Q Team bandencentrale in je buurt helpt je graag verder!