Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Eco-banden: milieuvriendelijk en energiezuinig!

Vind ze nu bij jouw Q Team Service Centers!

Ping! Het lampje van de brandstofmeter kleurt opnieuw rood. Een zoveelste tankbeurt dringt zich op. U rept u naar het dichtstbijzijnde pompstation. Terwijl u de wagen laat vollopen, last u even een bezinningsmomentje in. Dit kan zo niet verder. Zowel het milieu als uw portemonnee schreeuwen om een oplossing. In gedachten overloopt u alle alternatieven. De ene al wat meer haalbaar dan de andere. Maar wat als u de wagen écht nodig hebt? Dan kunnen energiezuinige banden soelaas bieden.

In dit blogartikel komt u alles te weten over eco-banden en de talrijke voordelen die eraan verbonden zijn.

Wat zijn eco-banden?

Eco-banden, ook wel ‘groene banden’, bestaan uit een nieuw compositiemateriaal en een aangepast profiel. Doordat de banden minder wegen en een andere samenstelling hebben, rollen ze makkelijker over het wegdek. Dat verlaagt dan weer de weerstand tijdens het rijden met zo’n 20%. 

Wat zijn de voordelen?

Dat energiezuinige banden heel wat voordelen bieden, wisten we al. Maar kunt u ook in detail treden? Wij zetten alle pluspunten graag op een rijtje.

In de eerste plaats zijn eco-banden vriendelijker voor het milieu. Ze bevatten minder chemische stoffen en verminderen de frictie op het wegdek. Daardoor slijten er minder schadelijke stoffen af. Verder rijden ze ook een pak zuiniger. Door de verlaagde weerstand bespaart u al snel 4 gram CO2 per afgelegde kilometer. Bijgevolg verbruikt u minder brandstof. Dat betekent minder snel naar het tankstation, wat dan weer goed nieuws is voor uw portefeuille. Tot slot presteren eco-banden even goed als de traditionele variant en gaan ze net zo lang mee. Win-win!

Laat ze vandaag nog monteren

Wilt u ook overschakelen naar eco-banden? Of hebt uw nog enkele vragen over het assortiment? De Q Team bandencentrale in uw buurt helpt u graag verder!    

 

Maak een afspraak