Kom langs bij een QTeam Service Center
Maak een afspraak
Kies en bestel uw Continental banden online
Waar vind ik mijn bandenmaat?


Q Team-Merken-Continental-2085x500

Continental banden voor personenwagens

Continental werd in 1871 opgericht als rubberfabrikant onder de naam: Continental Caoutchouc-Compagnie G. m. b. h. Hannover. In 1929 fuseerden een aantal Duitse bandenfabrikanten en de naam werd gewijzig in Continental Gummi-Werke A.G. In de tachtiger jaren werd door middel overnames de bandenactiviteiten fors uitgebreid, de Europese divisie van Uniroyal werd overgenomen, de bandendivisie van het Oostenrijkse Semperit en ten slotte General Tire in de Verenigde Staten.

Vanaf begin deze eeuw werden andere onderdelen voor automobielen aan de activiteiten toegevoegd. In 2001 werd elektronica specialist, Temic, overgenomen en in 2006 volgde Siemens VDO Automotive. Continental betaalde hiervoor 11,4 miljard euro. VDO houdt zich onder meer bezig met de productie van navigatie-apparatuur en er werkten 50.000 mensen.

In 2009 deed de Duitse industriële groep Schaeffler een bod op de aandelen Continental. Door de kredietcrisis werden meer aandelen dan gewenst aangeboden. Schaeffler kwam in financiële problemen en was zelfs genoodzaakt de Duitse regering om steun te vragen, wat werd geweigerd. De afgelopen jaren heeft Schaeffler aandelen verkocht en had per 31 december 2014 nog 46% van de aandelen Continental in handen. De free float van Continental was per die datum 54%.