Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Slijtage van uw remmen

Laat uw remmen tijdig nakijken bij onze Q team Service Centers!

Slecht werkende remmen, dat is hoofdzakelijk te wijten aan slijtage van de remblokken; -schijven of -vloeistof. 

Uw remschijven en remblokken zijn de mechanische onderdelen van uw remmen. Het is normaal dat deze afslijten en dus regelmatig vervangen moeten worden. de remvloeistof brengt de kracht van uw rempedaal over op de remmen. 

Behalve bij enkele uitzonderlijke gevallen (denk aan de breuk van een slang), valt het remsysteem nooit plots uit. Het verslechtert geleidelijk zonder dat de bestuurder het echt zal opmerken.

Zo wennen we eraan om iets meer druk uit te oefenen op het rempedaal, om een zijafwijking te compenseren, zelfs de trillingen en de geluidshinder van een versleten remsysteem nemen we erbij. 

Andere defecten hebben ook een invloed op de remafstand (lekken, luchtbellen, een gebrek aan het hydraulische systeem...).

Tijdig uw remmen laten nakijken is dus zeer belangrijk. Ook bij de technische controle wordt er veel aandacht gegeven aan het remsysteem van uw auto. 

Naast de remmen, blijven banden in goede staat de belangrijkste prioriteit voor een rit in alle veiligheid. De banden zorgen voor een optimale remafstand van uw voertuig.


 

Uw remmen laten nakijken bij Q Team?

Maak een afspraak

Q Team medewerker advies