Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Preventieve controle van uw banden!

Controleer regelmatig de staat van uw banden. 

Met een snelle maandelijkse check van uw banden vermijdt u heel wat problemen. Hieronder vindt u een aantal zaken die u eenvoudig zelf kan controleren. Twijfelt u toch ergens aan? Aarzel niet en kom even langs in een van onze vestingen voor het advies van uw expert. Een preventief nazicht is steeds gratis en kan u heel wat kosten en kopzorgen besparen. 


 


 

Controleer uw bandendruk

U vindt de ideale bandendruk voor uw wagen in de handleiding,  maar ook vaak in de deurstijl of bij de benzinedop. De bandenspanning kunt u gemakkelijk controleren bij een tankstation of een Q Team service center in uw buurt. 

icoon onderdruk band

 

Wat gebeurt er bij een te lage druk in mijn banden?

Rijden met banden die niet voldoende druk hebben (onderdruk) veroorzaakt slijtage aan de zijkanten. Uw band even bijpompen lost het probleem zo weer op. 

icoon overdruk band

 

Wat gebeurt er bij een te hoge druk in mijn banden?

Rijden met overdruk veroorzaakt een snellere slijtage van het loopvlak. Ook dit kan u zelf verhelpen door de druk van uw banden af te stellen aan een tankstation.

U kan hiervoor natuurlijk ook steeds terecht bij uw Q Team service center in uw buurt.


 

Voelt u een afwijking aan het stuur tijdens het rijden?

Rijdt uw wagen in een ‘toespoor’ of een ‘uitspoor’? Plooien uw wielen bijvoorbeeld naar binnen of naar buiten?

Dit is niet per se altijd een probleem, maar uw banden zijn misschien toch niet goed uitgelijnd. Dit versnelt de slijtage van uw banden, verhoogt uw brandstofgebruik en kan in sommige gevallen ook gevaarlijk zijn. 

icoon info

 

Bestudeer regelmatig de uitlijning van uw banden of maak bij twijfel veiligheidshalve een afspraak bij uw Q Team service center in de buurt voor een nazicht.


 

Vergeet de band van uw reservewiel niet!

Ligt uw reservewiel met krik en sleutel in de kofferbak? Goed, dan kunt u verder als u lek rijdt. Zolang u niet vergeet ook de druk van de band van uw reservewiel op peil te houden!

  • Bij bandenpech moet uw reservewiel 100% gebruiksklaar zijn: uitgebalanceerd, juiste druk...
  • Bij Q Team controleren wij ook de druk van uw reservewiel. Hierdoor zal het altijd operationeel zijn op de dag dat u het toch eens nodig heeft.

 

Controleer het ventieldopje

Schroef het ventieldopje altijd stevig vast als u de bandenspanning hebt aangepast. Zo vermijdt u drukverlies of schade door water en vuil. Bent u een ventieldopje kwijt? Loop dan zeker even bij ons langs.

Het ventieldopje is een belangrijk element van uw band. Het voorkomt niet alleen luchtverlies maar ook oxidatie en beschadiging van het ventiel door stof en water.


 

Advies nodig?

Hebt u toch ergens een probleem ontdekt? Bent u niet helemaal zeker?

Maak een afspraak

Q Team medewerker advies