Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Vierseizoenenbanden, een goed compromis?

Vierseizoenenbanden zijn redelijk nieuw op de markt, maar vormen voor heel wat mensen een goed alternatief tov de combinatie van zomer- en winterbanden.

Zomerbanden zijn uitermate geschikt in de zomer, maar verliezen als snel hun performantie bij lagere temperaturen. Vanaf 7°C verliezen zomerbanden hun grip op de weg, waardoor uw auto meer zal verbruiken, uw remafstand aanzienlijk zal toenemen en uw baanligging zal verslechteren. Niet alleen slecht voor uw portemonnee, maar ook voor uw veiligheid.

Winterbanden garanderen een betere grip, lager verbruik, kortere remafstand en dus een grotere veiligheid bij lage temperaturen. Bij hogere temperaturen doen ze het echter minder goed en krijgen we het tegenovergestelde effect. 

Wie dus kiest voor een combinatie van zomer- en winterbanden moet dus twee keer per jaar zijn banden laten omwisselen.

Een vierseizoenenband is eigenlijk een winterband met minder lamellen en vervaardigd met minder silicium. Deze banden bieden zowel ‘s zomers als ‘s winters een goed compromis op vlak van veiligheid en verbruik.

Waarom kiezen voor vierseizoenenbanden?

De vierseizoenenband is een economisch en veelzijdig alternatief voor uw mobiliteit, heel het jaar door, en in alle veiligheid.

Nieuwe technologieën laten nu toe dat vierseizoenenbanden hun prestaties zowel op droge als op natte en besneeuwde ondergrond aanzienlijk verbeteren, ongeacht de omgevingstemperatuur.

  • directionele loopvlakpatronen met driedimensionale lamellen (grip, motoriek)
  • aangepaste rubbermengsels met silica en harsen (temperatuur schommelingen)
  • versterkte en geoptimaliseerde architecturen/karkassen (beter contactoppervlak)

U hebt niet langer een set zomerbanden en een set winterbanden nodig om het heel jaar door te kunnen rijden, voor zover u de omstandigheden in welke u deze wilt gebruiken vooraf goed bepaald heeft.

P1193 Webpage V1 Nl4 (2)

Het beste van twee werelden, zo kunt u vierseizoenenbanden omschrijven. Ze combineren de voordelen van winter- en zomerbanden en bieden een (prestatie)compromis gedurende het hele jaar bij gebruik in gematigde klimaten. Bij vierseizoenenbanden moet u niet eindeloos wisselen tussen winter- en zomerbanden. Een slimme investering die u zowel tijd als kosten bespaart (extra set banden, ommontage, tyrehotel, 2x jaar). 

Q Team Qrazy Deals Voordelen NL

 

Zijn vierseizoenenbanden een goede oplossing voor mij?

  • U rijdt net zoals de meeste Belgen minder dan 15.000 km per jaar?
  • Heeft u zeer zelden te maken met sterke sneeuwcondities (regelmatig rijden in bergachtige streken of gebieden met veel sneeuwval en vaak ijzel)?
  • Bent u op zoek naar een veelzijdige en economische oplossing, een (prestatie)compromis het hele jaar door?
  • Rijdt u voornamelijk in Vlaanderen, Brussel, steden of streken met een gematigd klimaat met matige sneeuwval?

Dan komt u zeker in aanmerking om over te schakelen op vierseizoenenbanden.

Voor de beroepschauffeurs, die vele kilometers afleggen, raadt Q Team een combinatie van zomer- en winterbanden aan.
Gaat u op reis naar het buitenland tijdens de wintermaanden? Controleer dan eerste even wat de lokale wetgeving zegt.

Vinterdack Vinterdacken For Din Bil (2)

Q Team adviseert vierseizoenenbanden met 3PMSF certificaat.

Kies een vierseizoenenband gecertificeerd met 3PMSF zoals op winterbanden. Dit is de enige Europese certificering die een niveau van tractie op sneeuw garandeert en die verplicht is in bepaalde landen/winterregio's (bv: Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, ...).

Advies nodig?

U wilt de mogelijkheden en de prijs van vierseizoenenbanden ontdekken?  Vraag daarvoor raad aan uw bandenexpert:  

Maak een afspraak