Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

Vierseizoenenbanden, een goed compromis?

Vierseizoenenbanden zijn redelijk nieuw op de markt, maar vormen voor heel wat mensen een goed alternatief tov de combinatie van zomer- en winterbanden.

Zomerbanden zijn uitermate geschikt in de zomer, maar verliezen als snel hun performantie bij lagere temperaturen. Vanaf 7°C verliezen zomerbanden hun grip op de weg, waardoor uw auto meer zal verbruiken, uw remafstand aanzienlijk zal toenemen en uw baanligging zal verslechteren. Niet alleen slecht voor uw portemonnee, maar ook voor uw veiligheid.

Winterbanden garanderen een betere grip, lager verbruik, kortere remafstand en dus een grotere veiligheid bij lage temperaturen.  Bij hogere temperaturen doen ze het echter minder goed en krijgen we het tegenovergestelde effect. 

Wie dus kiest voor een combinatie van zomer- en winterbanden moet dus twee keer per jaar zijn banden laten omwisselen.

Een vierseizoenenband is eigenlijk een winterband met minder lamellen en vervaardigd met minder silicium. Deze banden bieden zowel ‘s zomers als ‘s winters een goed compromis op vlak van veiligheid en verbruik.


 


 

Zijn vierseizoenenbanden een goede oplossing voor mij?

U rijdt net zoals de meeste Belgen minder dan 15.000 km per jaar? Dan komt u zeker in aanmerking om over te schakelen op vierseizoenenbanden.

Voor de beroepschauffeurs, die vele kilometers afleggen, raadt Q Team een combinatie van zomer- en winterbanden aan.
Gaat u op reis naar het buitenland tijdens de wintermaanden? Controleer dan eerste even wat de lokale wetgeving zegt.

Advies nodig?

U wilt de mogelijkheden en de prijs van vierseizoenenbanden ontdekken?  Vraag daarvoor raad aan uw bandenexpert:  

Maak een afspraak


Anderen bekeken ook:

Voertuig op de weg vierseizoenenbanden

Kies ik voor zomerbanden of vierseizoenenbanden?

Nu we onze winterbanden bijna mogen opbergen, hebben we de keuze om zomerbanden of vierseizoenenbanden te gebruiken. Maar wat is de beste keuze? Dat is allemaal afhankelijk van uw behoeften en rijgedrag! Ontdek hieronder voor welke banden u best kiest.

Lees meer