Kom langs bij een QTeam Service Center
Maak een afspraak
Kies en bestel uw banden online
Waar vind ik mijn bandenmaat?


Op vakantie met de auto? Check uw banden!

Van de technische keuring tot het vervangen van winterbanden, ook de autosector werd getroffen door het coronavirus. Voor u op vakantie vertrekt, zijn hier een paar tips om onaangename verrassingen te voorkomen en veilig te reizen!

Is uw technische keuring uitgesteld?

Is uw keuringsbewijs tijdens de lockdown verlopen en bent u niet meer in orde? Geen paniek! Dankzij de coronamaatregelen is de geldigheidsdatum van uw certificaat automatisch verlengd. Er zijn wel verschillen tussen de regio's.

  • In Vlaanderen krijgen alle voertuigen die tussen 13 maart en 3 juni moesten gekeurd worden uitstel tot uiterlijk 4 november.
  • In Brussel zijn keuringsbewijzen die verliepen tussen 1 maart en 31 mei met 6 maanden verlengd. Oproepingen met een vervaldatum tussen 1 juni en 31 juli worden met twee maanden verlengd.
  • En als in Wallonië uw certificaat verliep tussen 1 maart en 3 mei wordt uw oproeping automatisch verlengd met zes maanden.

Technische keuring en winterbanden: wat u moet weten!

Een tip voor u naar de technische keuring gaat: denk eraan uw winterbanden te vervangen! Als uw auto nog op winterbanden rijdt, krijgt u sinds 3 juli automatisch een rode kaart bij de technische keuring. En het heeft geen zin om het coronavirus als excuus te gebruiken: de datum van 3 juli is al met twee maanden verlengd ten opzichte van een normaal jaar!

Waarom winter door zomerbanden vervangen?

Achter deze rode kaart schuilt een reëel verkeersveiligheidsrisico. Met winterbanden rijden in de zomer kan gevaarlijk zijn, vooral voor de wegligging en remafstand.

"Als u 100 km/u rijdt bij een temperatuur van 35°C is de remafstand met zomerbanden 16 meter korter dan met winterbanden",
zegt Filip Rylant van mobiliteitsfederatie TRAXIO.

Winterbanden verslijten in de zomer ook veel sneller. Kom ze dus zo snel mogelijk vervangen bij QTeam, als dat nog niet gebeurd is.

Wilt u zowel in de winter als de zomer zorgeloos rijden in België? Kies dan gewoon voor 4-seizoenenbanden!

 

De nodige accessoires om met de auto op reis te vertrekken

Vertrekt u met de auto op vakantie naar het buitenland, check dan zeker of u de nodige accessoires aan boord hebt: een EHBO-kit, een gevarendriehoek, fluohesjes, reservelampen, een alcoholtest (2 verplicht in Frankrijk) en een brandblusser. Vergeet ook niet het nodige mee te nemen om u te beschermen tegen het coronavirus, vooral mondmaskers en hydroalcoholische gel. Maar laat uw flesje gel niet in de zon liggen in de auto, want de alcohol kan brand veroorzaken! Betaal de péage bij voorkeur contactloos en vergeet niet de regels voor de lage-emissiezones (vignetten) en het coronavirus te raadplegen in het land dat u gaat bezoeken.

Qteam Banner V1 Nl

Controleer gratis uw banden bij QTeam

Maak voor u op vakantie vertrekt een afspraak in een van de 100 QTeam service centers. Wij controleren gratis de staat van uw banden (druk, slijtage en profieldiepte). Zo kan u met een gerust gemoed en in alle veiligheid vertrekken. Goede reis!

Advies nodig?

Onze bandenexperts helpen u graag verder bij de keuze van het juiste type band voor uw auto.

Maak een afspraak

Qteam Advies 2