Gratis nummer
0800 93 500
Ma tot vrij - 8u tot 17u30

De lente komt eraan: tijd om te wisselen naar zomerbanden!

 

Maartse buien, aprilse grillen, … Jawel de lente is in aantocht en dat gebeurt altijd met de nodige dramatiek. Gelukkig kunt u ook uitkijken naar die heerlijke zonnestralen en dat langverwachte eerste terrasje. Vol herwonnen energie stort u zich op een heuse lenteschoonmaak en laat u een frisse wind waaien door uw interieur. Zet gerust ook uw wagen op het to-dolijstje, want het is alweer tijd om te switchen naar zomerbanden.

Waarom maakt u de overstap van winter- naar zomerbanden? En hoe pakt u dit aan? We leggen het u minutieus uit in dit blogartikel.

Waarom wisselt u best naar zomerbanden?

Eerlijk? De naam ‘zomerbanden’ is misschien wat misleidend. U hoeft niet te wachten tot een hittegolf om over te schakelen naar zomerbanden. Integendeel, zodra het kwik naar 7°C of meer stijgt, is het aan te raden om te wisselen. Winterbanden verliezen namelijk hun grip op de weg en slijten sneller bij deze temperaturen. Dat wilt u natuurlijk niet zien gebeuren. Zomerbanden, daarentegen, bestaan uit een andere soort rubber dat bijdraagt tot meer grip, beter remvermogen en minder brandstofverbruik. Een absolute must voor uw wagen en uw veiligheid.

Waar moet u op letten bij de bandenwissel?

Het is beslist, u gaat de bandenwissel doorvoeren. Hebt u nog zomerbanden bij de hand? Dan controleert u best even de profieldiepte en bandenspanning.

Profieldiepte

In België moet de profieldiepte minstens 1,6 mm bedragen. Toch is het aangewezen om al te vervangen zodra er minder dan 2 mm profieldiepte rest. We vertelden al eens in een eerder artikel hoe u dit optimaal kunt meten. Hebben uw zomerbanden hun beste tijd gehad? Dan is dit de ideale
gelegenheid om te veranderen. Geslaagd voor de test? Spring dan verder naar de volgende paragraaf.

Bandenspanning

Als de profieldiepte er goed uitziet, kunt u de bandenspanning bekijken. U kunt vast nu al voorspellen dat de druk mag opgevoerd worden na een lange winterslaap. Sla de handleiding van uw wagen open of inspecteer de tankklep. Daar vindt u de juiste bandenspanning in normale en volgeladen toestand. Eens het juiste cijfer gevonden, kunt u naar uw Q Team bandencentrale rijden om uw banden van voldoende spanning te voorzien.

Hoe moet u uw banden stockeren?

Gecontroleerd en goedgekeurd, uw zomerbanden zijn er helemaal klaar voor. Tijd om vaarwel te zeggen tegen uw winterbanden. Laat ze nog een laatste keer blinken als een spiegel, wrijf ze droog en stockeer ze op een koele donkere plaats. Hoe u die aanpakt, doen we uitgebreid uit de doeken in dit artikel

Q Team maakt uw auto lenteklaar

Nieuwe zomerbanden nodig? Of hulp nodig bij de montage? De garage van Q Team staat wagenwijd open. Onze experts staan paraat met het nodige advies en laten de omschakeling vlekkeloos verlopen. Graag tot dan!

 

Maak een afspraak